Marshmallow fondant

Mange vælger at købe færdig lavet fondant, men færdigt fondant smager ikke særlig godt, det er dyrt og det er faktisk super nemt at lave sin egen fondant. Her er en super nem opskrift på Marshmallow fondant. Fondant laver på skumfiduser.

Ingredienser til marshmallow fondant

  • 20 store skumfiduser
  • 3 spsk. olie (solsikke, raps eller lign.)
  • 6 spsk. vand
  • ca. 650 gram flormelis. Alt efter ønsket konsistens.

Sådan laver du din hjemmelavede fondant

  1. Kom dine skumfiduser, vand og olie i et vandbad, hvor du langsomt smelter skumfiduserne. Du kan også smelte dem i mikroovnen, men de må IKKE blive brændte.
  2. Når skumfiduserne er smeltet, hælder du det i en stor skål.
  3. Her kommer du flormelis i, lidt ad gangen mens du rører rundt. (Det anbefales at lave det i en røremaskine). Hvis du ikke har en kraftig røremaskine, kan du godt opleve at den vil have svært ved at røre dejen til sidst. Hvis dette er tilfældet, må du tage den ud på bordet og ælte den så godt du nu kan. Konsistensen skal være ligesom blødt modellervoks.


Hvis du ikke skal bruge din fondant med det samme, kan du opbevare den i en frysepose ved normal stuetemperatur. Sæt den ikke i direkte sollys! Grunden til at den ikke kommer i køleskabet er, at den så bliver sten hård at arbejde med. Lægger du den i en tæt frysepose og opbevare den mørk og køligt, kan den sagtens ligge i et par uger, hvis ikke længere tid.

Hvis du vil have farvet din fondant kan du gøre dette med pastafarve. Gør dette efter du har opnået den færdige konsistens.

Hvis du hellere vil have opskriften printet ud, kan du bruge versionen nedenunder.

Marshmallows Fondant
Lav din egen super nemme og gode fondant. Lavet på skumfiduser.

Forfatter:

Forberedelsestid: 
Total tid: 

Ingrediens
  • 20 store skumfiduser
  • 3 spsk. olie. (Brug din favorit)
  • 6 spsk. vand.
  • ca. 650 gram flormelis (muligvis lidt mere eller mindre)

Instruktion
  1. Kom dine skumfiduser, vand og olie i et vandbad, hvor du langsomt smelter skumfiduserne. Du kan også smelte dem i mikroovnen, men de må IKKE blive brændte.
  2. Når skumfiduserne er smeltet, hælder du det i en stor skål. Her kommer du flormelis i, lidt ad gangen mens du rører rundt. (Det anbefales at lave det i en røremaskine). Hvis du ikke har en kraftig røremaskine, kan du godt opleve at den vil have svært ved at røre dejen til sidst. Hvis dette er tilfældet, må du tage den ud på bordet og ælte den så godt du nu kan.
  3. Konsistensen skal være ligesom blødt modellervoks.
  4. Hvis du ikke skal bruge din fondant med det samme, kan du opbevare den i en frysepose ved normal stuetemperatur. Sæt den ikke i direkte sollys! Grunden til at den ikke kommer i køleskabet er, at den så bliver sten hård at arbejde med. Lægger du den i en tæt frysepose og opbevare den mørk og køligt, kan den sagtens ligge i et par uger eller længere tid.

1